Vítkova CPI Property Group ve čtvrtletí zvýšila tržby i zisk

Skupina CPI Property Group, kterou ovládá miliardář Radovan Vítek, v prvním čtvrtletí meziročně zvýšila tržby o 32 procent na 125 milionů eur (3,23 miliardy korun). Čistý zisk firmě vzrostl o dvě procenta na 24 milionů eur (620 milionů korun).

Skupina pokračuje v expanzi v Polsku, naposledy koupila dvě kancelářské budovy v centru Varšavy. Napsal to server Euro.cz.

"CPI Property Group se dál zaměřuje na dlouhodobé investice v Česku, Berlíně a regionu střední a východní Evropy. Udržujeme vysokou obsazenost při zvyšujících se příjmech z nájemného. I výhled na zbytek roku 2018 je pozitivní," cituje server výkonného šéfa CPI Property Group Martina Němečka. Čistý příjem z nájemného skupině v prvních třech měsících roku stoupl o 24 procent na 67 milionů eur.

Do nových budov skupina v poslední době investuje zejména v Polsku. Po dubnovém nákupu pěti obchodních center HopStop zde aktuálně získala varšavské kancelářské objekty Atrium Centrum a Atrium Plaza. Dvě sedmipodlažní budovy v centru polské metropole disponují celkovou pronajímatelnou plochou 32.000 metrů čtverečních a parkovištěm se 410 místy. Prodávajícím byla společnost Peakside Capital.

Loni CPI Property Group vydělala 16,9 miliardy korun. Čistý zisk firmy se tak meziročně zvýšil zhruba o 40 procent. Zásluhu na rekordních číslech měl růst cen realit v Evropě a masivní expanze, zejména převzetí 11 obchodních center od CBRE Global Investors za 18 miliard korun, píše Euro.