Vítkova CPI se stala největším akcionářem ve společnosti Immofinanz

Immofinanz

Immofinanz Zdroj: profimedia.cz

Dokončenou akvizici hlásí skupina CPI Property Group, která převzala akcie společnosti rakouské realitní společnosti Immofinanz. CPI Property Group se s podílem 21,4 procenta stane jejím největším akcionářem. Cena za akcii byla stanovena na 21,20 eur, tedy zhruba 539 korun. 

 

Skupina CPI Property Group se rovněž dohodla na koupi 10,6 procenta podílu ve společnosti Immofinanz od společnosti RPPK Immo GmbH, a to pod podmínkou získání antimonopolních povolení. Celkově CPI Property Group očekává, že po získání antimonopolních souhlasů bude vlastnit přibližně 32 procentní podíl v Immofinanz, což jí zaručí faktickou kontrolu. Očekává se, že nabídka bude finálně uzavřena ve druhém čtvrtletí roku 2022.

„Immofinanz má vynikající portfolio nemovitostí ve středoevropském regionu, ve kterém je CPIPG expertem,“ řekl Martin Němeček, generální ředitel CPI Property Group. 

Společnost Immofinanz je velkým vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí. Její akcie jsou primárně kótovány na vídeňské burze cenných papírů a její portfolio v hodnotě 5 miliard eur je v klíčových středoevropských zemích, kde má CPI Property Group také silné zastoupení (např. v Německu, České republice, Polsku a Maďarsku). Společnost Immofinanz je rovněž významným vlastníkem komerčních nemovitostí v Rakousku.