Vítkova CPIPG získala většinový podíl v rakouské společnosti S Immo

Majitel CPIPG Radovan Vítek.

Majitel CPIPG Radovan Vítek. Zdroj: ČTK

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě S Immo. CPIPG uvedla, že její nabídku na odkup využili držitelé zhruba 36,66 procenta akcií s Immo. Celkově tak bude CPIPG vlastnit nejméně zhruba 79,20 procenta akcií společnosti s Immo, plyne ze zprávy CPIPG o výsledcích nabídky.

CPIPG za každou akcii S Immo nabídla 23,50 eura (téměř 570 korun), včetně dividendy za rok 2021. Akcionáři měli možnost nabídku využít do 12. srpna. Ti, kteří tak neučinili, nyní dostanou další tři měsíce na přijetí nabídky.

CPIPG se dohodla s firmou s Immo na převzetí na začátku května. V červnu se akcionáři rakouské firmy vyslovili pro zrušení ustanovení, podle kterého nesmí žádný její akcionář bez ohledu na výši svého majetkového podílu na hlasovacích právech mít podíl vyšší než 15 procent. Po zapsání změny stanov do obchodního rejstříku a nabití účinnosti CPIPG zahájila povinnou nabídku na odkup.

Společnost S Immo investuje v Evropské unii, zaměřila se na hlavní města Rakouska, Německa a regionu střední a východní Evropy. CPIPG má také většinový podíl v rakouské realitní firmě Immofinanz, která vlastní reality v Rakousku, Německu, České republice, Polsku a Maďarsku.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta.