Místo stánků s pivem bagry. Vítkova CPI postaví na místě žižkovské BeerGarden byty

Žižkovské zahrady vyrostou poblíž parku Ohrada na pražském Žižkově.

Žižkovské zahrady vyrostou poblíž parku Ohrada na pražském Žižkově. Zdroj: MS Architekti

Přístupný bude i vnitroblok, který naváže na zeleň sousedního Vítkovského parku.
Za návrhem rezidence stojí pražské studio MS architekti.
Žižkovské zahrady jsou třetím projektem, který dá letos skupina do prodeje. Celkem 204 bytů nabídne CPI zájemcům na konci roku.
Žižkovské zahrady postaví na Ohradě realitní skupina CPI Radovana Vítka
Žižkovské zahrady postaví na Ohradě realitní skupina CPI Radovana Vítka
11
Fotogalerie

Rozvoj Žižkova nezůstane jen u změny rozsáhlého brownfieldu kolem nákladového nádraží. I na nedaleké křižovatce Ohrada už brzy nahradí populární pivní zahradu staveniště. Rezidenční projekt Žižkovské zahrady s přibližně dvěma stovkami bytů zde postaví realitní skupina CPI miliardáře Radovana Vítka. Žižkov BeerGarden naposledy otevře tuto neděli. Developer pak začne připravovat výstavbu.

„Nemohu tvrdit, že uzavření žižkovské BeerGarden s přípravou stavby nesouvisí,“ komentoval situaci ředitel marketingu skupiny CPI Property Group Jakub Velen. Další informace už ale uvést nechtěl.

Žižkovské zahrady jsou třetím projektem, který dá letos skupina do prodeje. Celkem 204 bytů nabídne CPI zájemcům na konci roku. Ani za současné situace na trhu se nedostatečného zájmu neobává. „Na svých dalších projektech pozorujeme zvýšený zájem. Situaci samozřejmě sledujeme, abychom mohli případnou strategii prodeje upravit. První zájemci se po projektu ptají už nyní,“ dodal Velen.

Náklady projetu nechtěl marketingový ředitel komentovat. „Generální dodavatel stavby ještě nebyl vybrán. I tak by při současných, stále ještě narušených dodavatelských řetězcích nebyly ceny některých materiálů s tak velkým předstihem finálně stanoveny. U některých komodit, jako je například ocel, zůstáváme v režimu open book, tedy finální cena bude dohodnuta až podle aktuální ceny v době výstavby,“ vysvětlil Velen.

Za návrhem rezidence stojí pražské studio MS architekti. Ti v okolí rušné křižovatky navrhují několik převážně rezidenčních budov s aktivním přízemím, v jehož prostorách by měly vzniknout kavárny, restaurace nebo obchod s potravinami. Přístupný bude i vnitroblok, který naváže na zeleň sousedního Vítkovského parku. V ulici pak zůstane zachováno  improvizované parkoviště, které je nyní před pivní zahradou.

 

Video placeholde
Prahu čekají v příštích letech velké změny • Videohub

Pivnice pod širým nebem funguje na místě někdejšího stadionu Viktorie Žižkov mezi Vítkovem a Ohradou od roku 2011, kdy zde otevřely Zahrádky Žižkov. Ty o devět let později nahradila současná BeerGarden. Ta ukončí své působení na Žižkově v neděli 17. července a novou etapu brzy zahájí na Rohanském ostrově.

Vítkova CPI letos na pražský trh přispěje dvěma tisícovkami bytů, ačkoli developerská činnost stále zůstává pouze vedlejší aktivitou skupiny. V prodeji už je projekt Kolbenova park ve Vysočanech s tisícovkou bytových jednotek. Na konci léta bude zahájen prodej zhruba stejně velkého projektu na Zahradním Městě. Podle slov Jakuba Velena firma nyní pracuje na přípravě marketingové strategie.

Radovan Vítek je jedním z největších vlastníků kanceláří, obchodních domů a hotelů u nás. Portfolio jeho společnosti CPI vlastí nemovitosti v hodnotě více než třináct miliard eur na území České republiky, Německa, Polska a v regionu střední a východní Evropy. Za třicet let působení na rezidenčním trhu uvedla společnost do prodeje zhruba osm tisíc bytů.