Vlastník tuzemské realitní sítě RE/MAX expanduje do Maďarska

ilustrační foto

ilustrační foto

Společnost Prague Top Estates, vlastník licence na provozování realitní sítě RE/MAX v Česku a na Slovensku, expanduje do Maďarska. S RE/MAX Europe uzavřela dohodu o převzetí maďarské sítě RE/MAX. Oznámila to dnes firma. Hodnotu transakce nezveřejnila.

„Během prvního týdne našeho působení v Maďarsku jsme již prodali dvě licence,“ uvedl prezident společnosti RE/MAX Česká republika a většinový akcionář Prague Top Estates David Krajný.

RE/MAX chce růst také v Česku. Ředitel firmy pro Evropu Michael Polzler minulý týden v rozhovoru pro ČTK řekl, že síť chce na tuzemském trhu v příštích letech zvýšit počet makléřů ze současných 1200 na 2000. Počet kanceláří chce navýšit na 200, nyní jich má na tuzemském trhu otevřených 131.

Mezi největší konkurenty sítě RE/MAX v Česku patří například Century 21, M&M reality holding nebo Realitní kancelář Sting.

Původem americká firma v Česku podniká od roku 2005. Zakladatelem tuzemské sítě RE/MAX je Krajný, který v Česku v 90. letech vybudoval obchodní síť výrobce žvýkaček Wrigley.