Rohlík.cz vsadil na elektrododávky z Číny. Buduje největší flotilu v Česku

Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny

Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny Zdroj: Rohlik.cz

Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny
Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny
Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny
Rohlik.cz vsadí na elektrické dodávky z Číny
5
Fotogalerie

Elektromobilita zatím na českém trhu láká hlavně firmy, které jsou primárními provozovateli elektrických aut u nás. I tak jsou taková vozidla zatím spíše stranou zájmu, protože na českém trhu jsou elektromobily minimálně zvýhodněny, alespoň prozatím. I tak se však nyní rýsuje jedna obří firemní flotila elektroaut. Buduje ji online supermarket Rohlik.cz.

Ten oznámil, že do roku 2025 bude rozvážet objednávky zákazníků výhradně prostřednictvím elektromobilů. Z tohoto důvodu už do konce roku bude ve své flotile pro rozvoz nákupů používat 42 elektrovozů, do konce roku 2022 jich hodlá nakoupit celkem 400. Jde tak o největší záměr svého druhu v českém prostředí.

„Jsem přesvědčený, že příští rok budeme mít největší flotilu elektrických aut v Česku a asi i v celé střední Evropě,“ říká k plánům šéf Rohlik.cz Olin Novák, který převzal vedení tuzemské pobočky firmy teprve minulý měsíc.

Video placeholde
Elektromobilita: Jaké jsou plány EU a světa? • Videohub

Rohlik.cz přitom zvolil v českém prostředí opravdu netradiční řešení. Do flotily totiž míří původem čínská dodávka Maxus eDeliver 3 z dílny koncernu SAIC. Ve verzi SWB jde o 4.555 mm dlouhý vůz, schopný pojmout náklad až o objemu 4,8 m3. Pohání ho elektromotor o výkonu 90 kW, který se spoléhá na baterie s kapacitou 35 kWh nebo 52,5 kWh podle verze. Ty postačí k dojezdu až 243 km podle metodiky WLTP. V městském prostředí pak podle metodiky WLTP City mají ujet až 344 km.

Podrobnosti píše ve svém článku web Auto.cz.