Sazka oficiálně vstoupila do hry o britskou Národní loterii

Logo britské Národní loterie

Logo britské Národní loterie Zdroj: The National Lottery

Tiket do do hry Euromiliony, která je provozována na řadě evropských loterijních trhů.
Sazka, ilustrační foto
Karel Komárek
Karel Komárek
5
Fotogalerie

Sazka Group českého miliardáře Karla Komárka podala přihlášku do tendru na provozovatele britské Národní loterie. Komárek o tom informoval na sociální síti LinkedIn.

"Gratuluji našim kolegům ve Spojeném království, kteří oznámili, že Sazka Group, největší provozovatel loterií v Evropě, vstoupila do soutěže Loterijní komise o licenci na provoz britské Národní loterie," uvedl Komárek. Sazka Group má podle něj silnou pozici v oboru, když úspěšně provozuje loterie v Rakousku, v Řecku, v Itálii, na Kypru a v České republice. 

Podle propozic výběrového řízení by se britská pobočka skupiny Sazka mohla stát provozovatelem tamní loterie od roku 2023. To, že je britská strana se Sazkou v kontaktu a prověřuje její zájem, vyšlo najevo už v loňském roce. 

Za rok 2019 Sazka vykázala hrubý výnos 1,9 miliardy eur (51,6 miliardy korun), což znamenalo šestiprocentní meziroční nárůst. Čistý zisk dosáhl 311 milionů eur (8,4 miliardy korun), tedy o 35 procent více než předloni.

Majoritním vlastníkem Sazka Group je skupina KKCG, jíž Komárek založil v roce 1995. Holding dále ovládá také firmy MND, US Methanol nebo ICT skupinu Aricoma Group. Ta zastřešuje společnosti jako Autocont, Cleverlance, AEC, DataSpring nebo Internet Projekt.