Společnost Mesit aerospace, která se zabývá vývojem elektroniky pro letecký průmysl, vykázala loni zisk

Produkty a služby Mesit aerospace

Produkty a služby Mesit aerospace Zdroj: mesitaerospace.cz

Produkty a služby Mesit aerospace
Produkty a služby Mesit aerospace
Produkty a služby Mesit aerospace
Produkty a služby Mesit aerospace
Produkty a služby Mesit aerospace
8
Fotogalerie

Uherskohradišťská firma Mesit aerospace, která se zabývá vývojem a výrobou elektroniky pro letecký průmysl, dopravu nebo armádu, loni vykázala zisk 17,6 milionu korun. Meziročně je to téměř o 0,3 milionu korun více. Tržby za prodej zboží a vlastních výrobků a služeb firmě oproti roku 2015 vzrostly asi o 5,2 milionu na 211,6 milionu korun.

Pro firmu Mesit aerospace, která se do ledna 2015 jmenovala Mesit přístroje, byl podle ředitele Jaroslava Hovorky minulý rok podnikatelsky úspěšný. Podařilo se také získat nové významné zakázky na letošní rok. "Vytváříme podmínky pro vývoj a výrobu technicky náročných výrobků a elektronických systémů. Vyvíjíme a vyrábíme sofistikovaná zařízení a systémy včetně hardwaru a softwaru. Flexibilně reagujeme na potřeby trhu," uvedl Hovorka.

Mesit aerospace dodává například přístroje pro letouny L 410, L 39, L 59 i L 159, digitální interkomy a náhlavní hovorové soupravy pro vojenské prostředky, tachografy pro autobusy, trolejbusy, tramvaje a vlaky nebo hladinoměry a další doplňková zařízení pro dopravní prostředky.

Většinu výrobků dodal Mesit aerospace loni tuzemským zákazníkům, zahraniční odběratelé se na tržbách podíleli asi 45 procenty. Společnost vyvážela své výrobky především do států Evropské unie. V roce 2015 zahraniční tržby společnosti činily zhruba 23 procent z celkových tržeb. Mesit aerospace loni v průměru zaměstnával 153 lidí, meziročně o devět méně.

Společnost je součástí uherskohradišťské skupiny Mesit holding, která sdružuje firmy působící zejména v elektrotechnickém průmyslu, kovovýrobě a slévárenství. Navazuje na letitou tradici této výroby, která v Uherském Hradišti sahá až do roku 1952.