Český fintech získal zakázku u přední švýcarské banky

Gauss Algorithmic na Kickstarteru v Curychu

Gauss Algorithmic na Kickstarteru v Curychu Zdroj: Gauss

Credit Suisse
2
Fotogalerie

Konzervativní svět švýcarského bankovnictví pomůže proměnit česká společnost. Brněnská Gauss Algorithmic bude analyzovat data tamní druhé největší bance Credit Suisse.

"Máme rozsáhlé zkušenosti se zpracováním webových nebo telco dat, ze kterých umíme vytěžit informace použitelné v oblasti bankovnictví a pojišťovnictví,” uvedl Johnson Darkwah, odborník na big data z Gauss Algorithmic. Ta už má přitom zkušenosti s analýzou pro jiné finanční domy - Raiffeisen Bank International ve Vídni a se slovenskou Tatrabankou.

Dohodu, jejíž detaily podléhají utajení, brněnský fintechový start-up a Credit Suisse uzavřely na akceleračním programu Kickstart v Curychu. Toho se účastnilo dalších 900 start-upů. Credit Suisse zajímaly především technologie spojující tzv. big data a umělou inteligenci, právě Gauss Algorithmic se uplatňuje při vývoji produktů z oblasti kyberbezpečnosti, behaviorální analýzy, digitálního marketingu i dalších oborů, kam proniká umělá inteligence.

"Zaujalo je naše řešení datové integrace interních a externích datových zdrojů a jejich následná analýza s využitím umělé inteligence,” dodal Johnson Darkwah.

Credit Suisse si vedle českého start-upu vybrala ke spolupráci během akce Kickstart další čtyři začínající firmy. Kromě švýcarské firmy Aalto nabízející řešení pro nejbohatší klienty pak také  švédský podnik Asteria a dva německé start-upy Yukka Lab a Reportix.

“Rozhodnutí Credit Suisse o spolupráci s námi tak beru jako ocenění našich zkušeností a výsledků,” vysvětluje Jan Janča, šéf Gauss Algorithmic. Celkem bylo v Curychu uzavřeno 35 dohod a partnerství mezi vyspělými společnostmi a začínajícími inovujícími firmami.