Světoví vizionáři se v dubnu vrací do Prahy na SingularityU Summit

Singularity Summit Czech

Singularity Summit Czech Zdroj: hana filipova E15

Víc než dvacet špičkových expertů ze Silicon Valley přiveze po roce znovu do Česka čtveřice známých tuzemských byznysmenů spolu s bývalou šéfkou týdeníku Ekonom Evou Hanákovou.

Na začátku dubna se na pražském Žofíně uskuteční za peníze Tomáše Krska, bývalého akcionáře plzeňské Škodovky, Martina Kúšika, bývalého spolumajitele Penty a zakladatele rodinného byznysu Odyssey44, pražského advokáta Radka Pokorného či spolumajitele Wood&Company Jana Sýkory druhý ročník Singularity University Czech Summit. „Česko rychle získává reputaci lídra v oblasti technologií a my se těšíme na interakci s lokálními podnikateli, vědci a topmanažery,“ uvedl Rob Nail, šéf a spoluzakladatel SingularityU.

Podle Hanákové měl loňský premiérový ročník velký úspěch, dorazilo více než 700 účastníků z téměř 30 zemí. Šlo o majitele firem, topmanažery, vědce i studenty. „Letos tak do Prahy přivezeme opět více než 20 špičkových expertů, kteří představí nové trendy v oblastech jako jsou umělá inteligence, genetika, mobilita, bankovnictví či biotechnologie,“ dodává Eva Hanáková.

Vizionáři ze Silicon Valley i dalších částí světa prozradí, jaké posuny svět čekají ve vzdělávání, na trhu práce, jaká je budoucnost demokracie či umění. Hlavními hvězdami budou mimo jiných profesor Oxfordu Julian Savulescu, který bude hovořit o lidské hře na Boha, o tvoření geneticky upravených dětí a o tom, kam až sahají hranice vědy anebo jihoafrický byznysmen Taddy Blecher, který rozjel v Africe univerzity pro chudé a znevýhodněné děti a vysvětlí, jak bude vypadat budoucnost vzdělávání.

Hlavním partnerem summitu je Deloitte CR, deník E15 je mediálním partnerem akce.