83 milionů účtů na Facebooku je falešných

A jde se do práce. Nejdřív ale zkontrolovat facebook...

A jde se do práce. Nejdřív ale zkontrolovat facebook... Zdroj: profimedia.cz

Facebook uvedl, že považuje asi 83 milionů uživatelských účtů na sociální síti za falešné. V dokumentech zveřejněných tento týden firma odhaduje, že z 955 milionů aktivních účtů je 8,7 procent nějakým způsobem podvržených. Uvedl to server BBC.

Podvodné a nepravé účty se dělí na několik kategorií. Celkem 4,8 procent patří duplicitním účtům, které si uživatelé zřizují ke svému vlastnímu profilu.

Nepřesné účty zaujímají 2,4 procent a vztahují se na profily organizací, firem či domácích mazlíčků. Tedy profily, jež nemají přímou spojitost s daným uživatelem.

1,5 procent jsou ty opravdu „nežádoucí“ účty, které se využívají na spamování a šíření negativních informací a které přímo porušují podmínky Facebooku.

V souvislosti s Facebookem se v poslední době řeší, jak efektivně na této sociální síti funguje reklama. V minulých dnech se objevilo podezření, že místo reálných uživatelů na placené odkazy v některých případech klikají i speciální programy - virtuální roboti.

na konci července zveřejnil zprávu o hospodaření firmy, která byla první od květnového vstupu firmy na burzu. Jeho příjmy vzrostly o 32 procent, více než se čekalo, a zvýšil počet uživatelů o 29 procent.

Investory však výsledky nenadchly. Tempo růstu zpomalilo proti počátku roku i k loňskému roku. To je pro nově obchodovanou firmu na trhu důvod k obavám. Investoři jsou ochotni hodnotit firmu vysoko, dokonce i když není zisková, ale pokud očekávají prudký růst příjmů.