Apple iPhone 13 a 13 Pro přináší vylepšení, která mají smysl

Nová generace telefonů Apple iPhone 13

Nová generace telefonů Apple iPhone 13 Zdroj: reprofoto Apple

Apple iPhone 13 mini.
Nová generace telefonů Apple iPhone 13
Nová generace telefonů Apple iPhone 13
Nová generace telefonů Apple iPhone 13
Představení novinek společnosti Apple.
12
Fotogalerie

Do redakce nám dorazil nejnovější iPhone 13 a 13 Pro od Applu. Telefony vycházejí z loňského designu, což znamená ploché boky a sklo na čelní straně i na zádech. Opět se ale liší jeho vzhled. U modelu Pro je matné, kdežto u klasické třináctky je lesklé a hodně na něm ulpívají otisky prstů. Na bocích je to ale přesně naopak. Model Pro s rámem z nerezové oceli je lesklý a základní hliníkový model matný.

Přestože jsou telefony stran rozměrů naprosto identické, právě odlišné materiály hrají hlavní roli ve významném rozdílu na váze o 30 gramů. V rukou nám tak byl příjemnější právě lehčí iPhone 13 se 173 gramy. Nutno však dodat, že oba modely meziročně přibraly na váze.

První designovou změnou je výřez v displeji, který se u obou modelů o 20 % zmenšil na šířku, přesto však prostor navíc u displeje Apple nijak nevyužil. Na zobrazení procent baterie tedy opět zapomeňte. Displeje jsi letos opět 6,1“ OLED panely s totožným rozlišením. Liší se však maximálním jasem, který je o 25% vyšší u modelu Pro. 

Pokračování recenze čtěte na webu Mobilmania.cz.