Apple podpoří domácí kutily. Svým zákazníkům umožní, aby si iPhony mohli opravit doma

Apple představil novou službu pro své zákazníky, své iPhony si budou moci opravit i doma

Apple představil novou službu pro své zákazníky, své iPhony si budou moci opravit i doma Zdroj: Apple

Apple představil novou službu pro své zákazníky, své iPhony si budou moci opravit i doma
Apple představil novou službu pro své zákazníky, své iPhony si budou moci opravit i doma
iPhone 12
iPhone 12
iPhone 12
27
Fotogalerie

Americká společnost Apple oznámila velkou novinku. Svým zákazníkům umožní, aby si mohli sami opravit své iPhony, v případě jejich poškození. Apple v prohlášení uvádí, že zpřístupní originální díly a nástroje - zatím pro iPhone 12 a 13. K oběma mobilním telefonům by se poté měly přidat i počítače Mac s čipy M1. Služba nazvaná Self Service Repair bude k dispozici začátkem příštího roku v USA a během roku 2022 se rozšíří do dalších zemí.

Úvodní fáze celého projektu se zaměří na nejčastěji servisované komponenty iPhonu - displej, baterie a fotoaparát. „Vytvoření osobního přístupu k originálním dílům Apple dává našim zákazníkům ještě větší výběr v případě potřeby opravy jejich zařízení,“ uvedl Jeff Williams, provozní ředitel společnosti Apple.

Doplnil, že společnost Apple za poslední roky téměř zdvojnásobila počet svých servisních míst, avšak nově oznámená služba dá zákazníkům daleko větší prostor. „Možnost přístupu k originálním komponentům našich výrobků je krokem pro naše zákazníky, kteří si chtějí telefon opravit sami,“ řekl Williams. Nová služba nabídne více než 200 jednotlivých dílů, nástrojů a nejrůznějších manuálů, které zákazníkům umožní provádět nejběžnější opravy na iPhonech 12 a iPhone 13.

Samoobslužný systém opravy produktů Apple má být podle společnosti proveden tak, aby jej byli zákazníci schopni zvládnout a aby nedošlo k poškození přístrojů. Po opravě zákazníci, kteří vrátí použitý díl k recyklaci, obdrží kredit na nákup nového zboží.