Avast po fúzi s Nortonem rozjel velkou reformu. Technologie Genu budou z velké části české

Ondřej Vlček, prezident společnosti Gen Digital

Ondřej Vlček, prezident společnosti Gen Digital Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Velká část nové technologické platformy česko-americké kyberbezpečnostní společnosti Gen Digital, která vznikla spojením firem Avast a NortonLifeLock, bude mít české základy. Přechod na nový a modernější technický „podvozek“ je jedním z hlavních projektů sbližování. „Výsledkem fúze je, že Gen má dvě produktová těžiště, přičemž Česko je větší. Technologie Avastu bude do značné míry ta, kterou Gen bude používat do budoucna,“ řekl e15 prezident Genu Ondřej Vlček.

Ke spojení dvou dřívějších konkurentů pod jednu značku a uvedení na newyorskou burzu Nasdaq došlo zhruba před rokem. Podnik má nyní dvě centrály, jednu v Praze a druhou v Arizoně. Rovněž vedení je promíchané, technickým ředitelem je například Michal Pěchouček. Jednou z hlavních motivací fúze je rostoucí vliv gigantů typu Microsoft, Google nebo Apple na oblast kybernetické bezpečnosti.

Společně s formálním spojením a vstupem na burzu se rozjela vnitrofiremní integrace. Prozatím se podařilo spojit interní systémy a management. Technologická transformace je hotová asi ze tří čtvrtin a dokončena bude příští rok.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!