Benchmark mezi Android telefony. Google představil novou řadu Pixel 6

Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro

Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro Zdroj: profimedia.cz

Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro
Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro
Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro
Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro
Google představil své nové telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro
11
Fotogalerie

Google představil své telefony Pixel 6 a Pixel 6 Pro. Nikdo nemohl být příliš překvapen, o málo telefonech bylo dopředu tolik prozrazeno. Každopádně cíl Googlu je jasný, ukázat Pixel opět jako jaksi pomyslný benchmark mezi Android telefony. Změnil proto skoro všechno, designem počínaje.

Vzhled je velmi odvážný, není to sice poprvé, co Google sází na duální podání pastelových barviček, ale výrazný pruh s vystupujícím modulem fotoaparát je opravdu velmi kontroverzní prvek. Uvidíme jak s ním telefon bude ležet na stole. Tělo má být odolné díky hliníkové konstrukci a firma slibuje i voděodolnost díky certifikaci IP68.

Rozměry

Telefony povyrostly a vůbec poprvé jsme se dočkali toho, že chybí nějaký kompaktní model. Základní model totiž přijde s 6,4“ AMOLED displejem a 90 Hz obnovovací frekvencí. Větší model získá dokonce 6,7“ displej s QHD+ rozlišením a půjde o LTPO panel s obnovovací frekvencí 120 Hz, kterou půjde dynamicky měnit až na úsporných 10 Hz. Displeje telefonů kryje odolné sklíčko Gorilla Glass Victus. Rozměry základního modelu činí 158,6 × 74,8 × 8,9 mm. Větší Pixel 6 Pro má pak 163,9 × 75,9 × 8,9 mm. Váhově jsou si podobné - základní varianta váží 207 g, Pixel 6 Pro 210 g. 

Sázka na vlastní čip

Hlavní změnou bude však procesor. Google se po vzoru jiných značek vrhl na vlastní procesor a Pixely 6 obsahují osmijádrový procesor Tensor, který je postavený na 5nm architektuře. Zajímavé je, že se skládá ze 2 výkonných, dvou super výkonných a 4 úsporných jader. Google tak slibuje až o 80 % vyšší výkon než u Pixelu 5. K dispozici zde bude 8 nebo 12 GB operační paměti v případě vyššího modelu a vnitřní úložiště startuje na 128 GB, přičemž za příplatek bude u obou k dispozici i 256 GB. Pro bezpečnost dat pak nechybí nový čip Titan M2.

Podceněna nebyla ani baterie, která má 4 614 mAh u základního a 5 003 mAh u modelu Pro. Telefon se nabíjí skrze USB-C, ovšem Google letos do balení již nepřibalí napájecí adaptér. Nabíjet lze ale samozřejmě i bezdrátově. Pokud použijete nabíjecí stojánek Pixel Stand 2, dostanete se až na výkon 21 respektive 23 Wattů v případě modelu 6 Pro. Skrze jiné Qi nabíječky je výkon omezen na výkon 12 W. Těšit se můžeme na 5G konektivitu, Wi-Fi 6, podporu Dual SIM díky integrované eSIM a připraveny jsou také stereo reproduktory.

Doménou nových Pixelů však opět bude fotoaparát. Skončilo několikaleté období, kdy se Google snažil vytáhnout, co to šlo, ze stejného snímače a konečně jsme se dočkali nových fotoaparátů. Ten hlavní je nyní s rozlišením 50 Mpx (clona f/1.85) a najdeme jej u obou modelů stejně jako 12Mpx ultra širokoúhlý objektiv. Model Pro však jako bonus přidává ještě 48Mpx teleobjektiv s až 4× optickým zoomem.

Cena Google Pixel 6

Google Pixel 6 se bude prodávat za 649 EUR, u nás tedy 16 500 Kč. Dražší varianta Google Pixel 6 Pro vyjde na 899 EUR, tedy 23 000 Kč. Předobjednávky už začaly, začátek prodeje se plánuje na 28. října.

Celý článek najdete na webu mobilmania.zive.cz >>>