Bloomberg: Apple představí nové iPhony. Jeden z nich bude mít obrovský displej

Apple iPhone X

Apple iPhone X Zdroj: Mobilmania.cz

Tři nové modely telefonu iPhone chystá v září představit technologická společnost Apple. S odvoláním na informované zdroje to napsala agentura Bloomberg. Podle jejích informací by nová řada měla nabídnout větší různorodost v cenách, vybavení i velikosti. 

Designem by nové modely měly vycházet z modelu iPhone X představeného v minulém roce. Nejdražší telefon z nové řady by měl mít OLED displej s velikostí 6,5 palce. Byl by tak největším iPhonem vůbec.

Další 5,8palcový model by měl být nástupcem současného iPhonu X a přinést by měl rychlejší procesor a lepší fotoaparát. Poslední a levnější 6,1 palcové zařízení by mělo nahradit iPhone 8. Model by měl Applu pomoci na trzích mimo Spojené státy, kde zákazníci preferují levnější telefony s většími displeji. Místo OLED by měl mít jen LCD displej a na trh by měl přijít v několika barevných provedeních.

Apple podle Bloombergu mění svoji strategii, kdy se už tolik nesnaží o lákání nových zákazníků, jako o zvýšení průměrných prodejních cen iPhonů a podporu prodeje přídavných zařízení a digitálních služeb. „iPhone vstupuje do éry růstu v řádu menších jednotek procent a tohle jim pomůže v udržení kruzu,“ uvedl analytik Gene Munster. Na začátku tohoto roku zákazníci po celém světě aktivně využívali 1,3 miliardy zařízení od Applu.