Budoucnost investování je v tokenizaci. Získejte kapitál pro svoji firmu pomocí nové technologie

Zdroj: Xixoio

V digitálním prostředí se mění svět peněz i financování firem. Digitalizace nyní dosahuje vrcholu, umožňuje sdílení bydlení, automobilů i dalších věcí, jen na finance zatím nedošlo. Ale právě v tomto se ukazuje jako progresivní fenomén investování na bázi blockchain, tokenizace.

Tokenizace je proces, který převede hodnotu firmy na blockchain, propojí ji s likviditou a přivede kapitál na projekty, které firma plánuje realizovat. Investor tak získá výměnou za své peníze token. Token je vlastně dluhopis, který má digitální podobu a je bez doby splatnosti, funguje stále. Je vázán na výsledky hospodaření firmy a je transparentní jak pro firmu, tak pro investora. Ten, kdo token vlastní, jej může obchodovat na sekundárním trhu, na burze. Pohodlně a jednoduše - z mobilu. Investor vidí, jak si firma vede a podle toho může tokeny nakupovat, prodávat nebo třeba zastavit proti půjčce. Je to transparentní a rychle likvidní aktivum.

Token propojuje přímo investory a firmy bez potřeby prostředníků. To je přítomnost a budoucnost všech firem. Také účetnictví se stává sdílenou a transparentní hodnotou. Do dvou let bude tokenizaci potřebovat každá firma. Hovoří o tom celý svět a slovo blockchain se stává součástí podnikatelského slovníku, spelují jej média, hovoří o něm firmy i vlády. A podobně jako za První republiky, jsou to opět po sto letech právě Češi, kdo jako první na světě přichází s konkrétním a funkčním řešením. Opět je to technologie a opět se stáváme světovou velmocí. Česká Republika je centrem tokenizace. Máme zde talenty, kteří jsou světovými lídry blockchainu. A právě proto jsme k nim přizvali experty z celého světa, aby na jednom místě diskutovali, o jak významnou změnu se jedná.

Video placeholde
Tokenizace • Xixoio

„Blockchain je dnes tak významný, jako byl internet před dvaceti lety. Firmy, které jej využijí, získají náskok a objeví nové trhy. O tom, jak to udělat, jaké možnosti se nabízejí a jaké nástroje můžete využít se dozvíte na První kryptobankovní konferenci na světě pořádané v Praze. Jedná se o první konferenci svého druhu a řečníky zde jsou světoví odborníci na finance, blockchain, právo, daně a na budování byznysu,“ prozrazuje Richard Watzke, zakladatel společnosti XIXOIO, která konferenci pořádá.

„Blockchain se brzy stane naším „internetem hodnot“. Budeme na něm stejně masově jako na internetu směňovat a obchodovat hudbu, byty, elektřinu, zboží, sledovat jejich původ, změnu vlastníků, provozovat „chytré“ kontrakty, hlasovat o všem možném včetně parlamentu. To vše decentralizovaně, bez jakékoliv centrální účetní, administrativní či notářské autority, k níž bychom museli mít důvěru a nějak ji kontrolovat,“ říká Pavel Kysilka, bývalý ředitel České spořitelny či guvernér ČNB, nyní expert na digitální revoluci, který bude na konferenci o tématu také hovořit.

Xixoio

Kromě Pavla Kysilky, Richarda Watzkeho a Nikolaye Rozhoka se dále můžete těšit například na Alexa Tapscotta, Christopha Mussenbrocka, Letitiu Seglah, Colina Platta, Fabia Tomaschetta, Johna Winklera, Karla Fillnera, Lukáše Kovandu nebo Mojmíra Hampla. Více se dozvíte na www.tokenizace.cz