Česká softwarová firma eMan míří do Spojených států

Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: profimedia.cz

Česká vývojářská společnost eMan loni zvýšila obrat na trojnásobných 139 milionů korun. Letos ke čtyřem vývojovým centrům v České republice otevře pobočku v americkém Houstonu, uvedla firma v tiskové zprávě.

eMan má centrálu v Praze a provozuje vývojová centra v Plzni, Hradci Králové a v Mladé Boleslavi. Firma mimo jiné dodává software pro Škodu Auto, Honeywell nebo E.ON.

"USA jsou kolébkou technologií a inovací a my chceme být součástí dění. Nový trh pro nás představuje obrovské příležitosti i zajímavé zákazníky. Houston jsme si vybrali proto, že je ideálním místem pro začátek našeho působení v USA. Jsme tam blízko k největším společnostem z oblasti ropného průmyslu, zdravotnictví nebo vesmírných technologií," uvedl marketingový ředitel Tomáš Čermák.

Vývoj chce firma zatím zcela ponechat v České republice, americká pobočka má za úkol především posílit obchodní činnost a vyhledávat nové příležitosti. eMan bude v USA fungovat pod hlavičkou společnosti eMan Solutions LLC. V souvislosti se vstupem do USA byly rovněž spuštěny globální webové stránky www.emanglobal.com.

eMan se specializuje se na vývoj mobilních a webových aplikací a integrovaných řešení. Zaměřuje se především na klienty z automobilového průmyslu, bankovnictví a pojišťovnictví, energetiky a služeb.