Česká televize připravuje nové projekty za více než 100 milionů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: CTK/Horazny Josef

Nový manažerský tým České televize spouští mohutné investice do novinkových pořadů. Podle informací deníku E15 televize zahájí minimálně šest rozsáhlých projektů, od seriálů přes skečový pořad až po pěveckou show, jejichž rozpočty souhrnně přesáhnou sto milionů korun.

Nejvíce peněz spolknou dva seriály od autorek, které ředitel ČT Petr Dvořák zná ze svého působení na Nově. První je babyboomová série Ententýky scenáristky Lucie Konečné (rovněž Ordinace v růžové zahradě), kterou má spoluprodukovat společnost Pavla Anděla Eallin TV. Druhým titulem má být minisérie Nevinné lži režisérky Terezy Kopáčové – Vrabelové (Soukromé pasti). ČT informace částečně potvrdila, dnes chystá k novinkám tiskovou konferenci. „Představíme šest až sedm velkých projektů,“ naznačila mluvčí ČT Michaela Fričová.

Překvapením roku se má stát nákup skečové show od televize HBO Na stojáka! Tu by měl produkovat stávající tým pod vedením Ondřeje Trojana z firmy Total HelpArt. HBO vysílá pořad od roku 2004.

Novinky doplní hraný cyklus XX. století režiséra Roberta Sedláčka a producenta Radima Procházky, který bude mapovat zlomové okamžiky českých dějin. Do výroby se chystá i hudebně zábavný pořad Kávu ti osladím moderovaný Karlem Gottem, zaměřený na hledání pěveckých talentů. Ten odstartuje 29. června a jeho periodicita bude záviset na časových možnostech Zlatého slavíka. Produkci si vezme na starost ČT.

Výrobní úkol ČT letos naroste v meziročním srovnání o 150 milionů na 2,3 miliardy korun. Rozpočet ČT na letošní rok je koncipován jako vyrovnaný ve výši 6,97 miliardy, o 230 milionů méně než loni.