České IT firmy vyhrávají bohaté zakázky pro zahraniční vlády. Porážejí i Microsoft

Panorama kazachstánské metropole Astany, kde se české firmě Easy Software podařilo ve veřejné soutěži porazit silné zahraniční rivaly, jako jsou Asana, Planview, Trello a Wrike, a v nejužším kole Microsoft Project.

Panorama kazachstánské metropole Astany, kde se české firmě Easy Software podařilo ve veřejné soutěži porazit silné zahraniční rivaly, jako jsou Asana, Planview, Trello a Wrike, a v nejužším kole Microsoft Project. Zdroj: profimedia

Českým IT společnostem se daří vyhrávat zakázky na dodávky softwaru pro zahraniční státní sektor. Nejnovější úspěch zaznamenal pražský Easy Software, jehož projektový systém nasadil Kazachstán na řízení více než čtyřiceti tisíc projektů v rámci modernizace správy země. Stejnou českou technologii instaloval ITZ Bund, který v Německu funguje jako centrální poskytovatel IT služeb pro státní organizace.

Společnost IceWarp zase zaznamenává úspěchy se svou alternativou k produktům Office 365 či Exchange od Microsoftu. Česká firma například uspěla v tendru pro vládu v Malajsii, kde porazila právě americký gigant. IceWarp mimo jiné dodává na univerzity v Íránu a obecně se soustřeďuje na Blízký východ a Jižní Ameriku.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!