ČT představila inovované logo i vizuální styl

Nové logo ČT Sport

Nové logo ČT Sport Zdroj: Ceska televize

rok 2012
rok 1963
rok 1969
rok 1993
rok 1997
6
Fotogalerie
Česká televize dnes představila změnu vizuálního stylu včetně svého loga. Vrací se tak ke své původní značce a sjednocuje i loga jednotlivých televizních stanic. Modernizace vizuálního stylu pochází z dílny Studia Najbrt. ČT o změně vizuálního stylu informuje na svých webových stránkách. Přejmenuje se také kanál ČT4 na ČT sport.

Nové logo je návratem k původní značce ČT

Inovovaná podoba značky České televize tak vychází z původního, charakteristického tvaru televizní obrazovky tvořené písmeny „Č“ a „T“. Písmena jsou dále zjednodušena do podoby dvou grafických prvků, které pocitově příbuznost k původnímu logu zachovávají, ale z hlediska své formy působí modernějším a dynamičtějším dojmem. Pro potřeby dalšího užití jsou vytvořeny jak plošné (2D), tak i prostorové (3D) varianty značky.

Šéf ČT Petr DvořákŠéf ČT Petr Dvořák | CTK/Vit Simanek

V galerii DOX, kde ČT své inovované logo prezentovala, současně začíná i výstava s názvem Vizuální styl České televize 1963 až 2012. Provede návštěvníky prvními značkami České televize, následným rozvojem, sjednocováním vizuálního stylu, digitalizací ČT a soutěží na nové logo a v neposlední řadě i redesignem vizuálního stylu ČT.

rok 2012rok 2012 | Ceska televize