ČT vypsala tendr na tiskové služby, vidí výrazné úspory

Česká televize

Česká televize Zdroj: E15 Anna Vackova

Česká televize (ČT) chystá v následujících měsících rozsáhlou obnovu svého tiskového a reprografického parku. V jejím rámci dojde k výměně více než 680 tiskáren a 120 multifunkčních zařízení. Management ČT vypsal na dodávku tiskových služeb a zařízení tendr, jehož předběžnou hodnotu odhadl na více než 34 milionů korun bez DPH.

Cena zahrnuje i dvoumilionovou opci (bez DPH) na dodávku dodatečných služeb pro televizní studia v Brně a Ostravě. Tiskové služby doposud pro televizi zajišťovala společnost Impromat CZ.

Vítěz tendru získá zakázku na pět let, nabídky je možné zasílat do 16. března. Předpokládaný termín pro zahájení dodávek je letošní duben. Nejdůležitějším kritériem v tendru bude nabízená cena s váhou 60 procent.

O výběrovém řízení ČT na bankovní služby čtěte zde:

„Tento tendr odpovídá požadavku nového vedení ČT zefektivnit vnitřní procesy a hledat možné úspory ve všech oblastech. U tiskových služeb si slibujeme výrazné úspory v řádu několika milionů korun,“ uvedla mluvčí ČT Michaela Fričová.
Investici do tiskového systému televize potřebovala již dlouho. Některé z vyřazovaných tiskáren byly pořízeny již v roce 1996. Staré tiskárny budou nabídnuty k odprodeji za sto korun.

Tým ředitele ČT Petra Dvořáka připravil na letošní rok mírně úsporný rozpočet, který kalkuluje s příjmy a výdaji ve výši 6,97 miliardy korun (meziroční pokles o 230 milionů korun). S velkými omezeními se počítá v oblasti nutných investic, kdy objem prostředků klesne o 154 milionů na 535 milionů korun.