Do čela portálu Aukro se postaví Sadílek z Alzy. Do roku 2025 má zpětinásobit obrat

Aukro.cz, ilustrační snímek

Aukro.cz, ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Generálním ředitelem největšího tuzemského aukčního portálu Aukro se stal Jan Sadílek, který poslední roky pracoval pro největšího českého internetového prodejce Alza.cz. S příchodem nového šéfa firma chystá změnu obchodní strategie. V roce 2025 chce dosáhnout obratu kolem 20 miliard korun, tedy pětinásobku plánu pro letošní rok. Investiční skupina Pale Fire Capital zároveň oznámila, že zvýšila podíl v Aukru na 82 procent.

Pozici generálního ředitele Aukra dosud zastával Michal Oškera. Šestatřicetiletý Sadílek v Alze strávil sedm let, poslední čtyři roky ve funkci ředitele marketingu. Vedl tým 190 lidí a měl odpovědnost za rozpočet přesahující miliardu korun. Vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT a právo na Univerzitě Karlově v Praze.

„Honza Sadílek má mnohaleté zkušenosti, jasnou vizi a sdílí s námi a s partnery z Leverage ambici vystavět novodobý portál Aukro. Věříme, že s týmem špičkových odborníků jsou stanovené cíle dosažitelné,“ uvedl jeden ze zakládajících partnerů PFC David Holý.

Aukro podle Sadílka plánuje růst v nových kategoriích, jako jsou reality nebo auta, a posílení v segmentech oblečení nebo elektroniky. „Chceme ale v rámci udržitelnosti dávat věcem druhý život a pomoci e-shopům s použitým či drobně poškozeným zbožím, proto se také zaměříme na maximální zjednodušení procesu vystavení. Máme také ambice expandovat do regionu CEE, první na řadě bude Slovensko,“ řekl.

S týmem, který nyní působí ve Zlíně, Benešově, Brně a nově i v Praze, se chce Sadílek věnovat i dominantním kategoriím jako jsou sběratelství, starožitnosti a umění. Mimo jiné chce nabídnout nové služby, například průvodce nákupů, aukční katalogy nebo možnost poradit se se znalci v oboru.

Aukro se orientuje na aukce i prodej a nákup za pevné ceny. Svou činnost portál zahájil v roce 2003, nyní eviduje přes 4,5 milionu registrovaných uživatelů. Za posledních 12 měsíců se přes něj prodalo zboží za tři miliardy korun, letos chce společnost dosáhnout čtyř miliard. Za prvních pět měsíců letošního roku dosáhlo meziročního růstu o 45 procent. Největší prodejci na Aukru dosahují ročních obratů přesahující 50 milionů korun.