Edenred zavádí platbu smartphonem za benefity

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Poskytovatel benefitů Edenred zavádí jako první nebankovní společnost v České republice platby smartphonem přes aplikaci Google Pay. Platit telefonem je možné jak obědy, tak i za další benefity.

 

Edenred na mobilním řešení plateb spolupracuje se společnostmi Google a Mastercard. Zákazníci poskytovatele benefitů si mohou do aplikace Google Pay přidat rozšířenou stravenkovou kartu Ticket Restaurant a Edenred Benefits. Nové možnosti placení může využít více než 200 tisíc uživatelů.

„Díky partnerům, jako je Edenred, se možnosti platit metodou Google Pay neustále rozšiřují, což znamená větší pohodlí jak pro uživatele, tak pro obchodníky,“ komentuje partnerství Petr Šmíd, ředitel consumer marketingu pro střední Evropu ve společnosti Google.

Službu Google Pay již využívají české bankovní instituce, Edenred je ale první nebankovní firmou. Společnost klade velký důraz na digitalizaci českého trhu se zaměstnaneckými benefity.

Google Pay nabízí oproti jiným řešením výhodu, uživatelé se nemusí stahovat další platební aplikaci, ale pouze si přidají novou kartu. Služba je dostupná na operačních systémech Android. „Mezi uživateli karet Edenred je přes 92 % těch, kteří mají právě tento operační systém,“ připomíná generální ředitel Edenredu Martin Bulíř. V plánu je i zavedení možnosti platby i pro mobily Apple, aplikace Apple Pay ale není v Česku dosud dostupná.