Facebook chystá změny ve vedení, chce posílit konkurenceschopnost

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Facebook prochází rozsáhlou firemní reorganizací, která mu má umožnit lépe čelit konkurenci. Napsal to s odvoláním na zdroje ze společnosti server All Things D. Změny přicházejí jen den poté, co se hackeři nabourali do facebookového účtu šéfa a zakladatele sociální sítě Marka Zuckerberga.

Vedení společnosti dnes rozeslalo zaměstnancům e-mail, ve kterém je upozorňuje na vznik nových pracovních týmů, které se budou soustředit na klíčové oblasti jako soukromí a komunikace. Facebook se k informaci odmítl vyjádřit.

Zuckerbergova společnost již v minulosti zažila několik otřesů ve vedení, většina z nich se ale odehrála v začátcích firmy. V poslední době ale Facebook čelí sílící konkurenci nově vznikajících sociálních sítí a podle All Things D ve firmě stoupá nervozita kvůli blížícímu se vstupu na burzu.

Facebook je dlouhodobě kritizován za přístup k soukromí svých uživatelů a někteří odborníci také varují před bezpečnostními chybami na této sociální síti. Včera se hackerům podařilo nabourat Zuckebergův účet na Facebooku, což dokázali zveřejněním 14 soukromých fotografií zakladatele sociální sítě.

Dříve v tomto roce provedl reorganizaci týmů vývojářů i zakladatel Googlu Larry Page, který se vrátil do vedení své firmy. Zrušil dřívější pracovní skupiny a do čela týmu pracujících na konkrétních produktech jmenoval nové ředitele.