Facebook mění fungování skupin, umožní vytvářet menší debatní kroužky

Facebook mění fungování skupin, umožní vytvářet menší debatní kroužky

Facebook mění fungování skupin, umožní vytvářet menší debatní kroužky Zdroj: Reuters

Facebook mění fungování skupin, umožní vytvářet menší debatní kroužky
Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg
3
Fotogalerie

Skupiny na Facebooku získají mnohem důležitější pozici, než kterou mají v současnosti. Plyne to z oznámení společnosti Meta, která nastínila, že skupiny na sociální síti čeká zásadní proměna. Jednak k nim uživatelé budou mít pohodlnější přístup a jednak přímo ve skupinách přibude nová zásadní funkce.

Touto funkcí budou takzvané kanály, které umožní uživatelům ve skupině konverzovat o určitých témat v menším počtu osob. Takové menší skupiny uvnitř větší skupiny. 

Práva na tvorbu kanálů dostanou administrátoři skupin a budou moci vytvořit tři různé druhy – chat (textové povídání v reálném čase) audio (místnosti pro mluvený hovor, podobný princip jako na Clubhousu) a feed (příspěvek s komentáři, facebooková klasika). U každého kanálu bude možné nastavit, zda bude přístupný jen na pozvánky či do něj bude přístup volný.

Doporučené kanály chce Facebook viditelně ukazovat v horní části skupin, aby je lidé měli na očích hned, jak ji otevřou. Sociální síť tvrdí, že to bude další způsob, jak se lidé mohou společně spojit a sdílet své zájmy. Inspirace zjevně pochází z Discordu, facebookové kanály jsou mu velmi podobné, dokonce si od něj berou i barevné schéma.

Celý článek najdete na Živě.cz >>>

Telegram - jedna z mála funkčních sociálních sítí v Rusku

Video placeholde
• Videohub