Facebook utíká konkurenci, v pololetí zdvojnásobil příjmy

Facebook v pololetí zdvojnásobil příjmy

Facebook v pololetí zdvojnásobil příjmy

Příjmy Facebooku se během letošního prvního pololetí zdvojnásobily na 1,6 miliardy dolaru. Ukazuje to, že zájem inzerentů o sociální síť stále roste. Čistý zisk dosáhl 500 milionů dolarů, napsala agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný zdroj. Facebook své hospodářské výsledky oficiálně nezveřejňuje.

Facebook, který je zdaleka nejnavštěvovanější sociální sítí světa, má před 750 milionů uživatelů. Předpokládá se, že firma příští rok vstoupí na burzu. Její tržní hodnota se nyní pohybuje okolo 80 miliard dolarů.

Popularita Facebooku a jeho přitažlivost pro inzerenty způsobuje problémy řadě dalších webových firem. Mezi nimi například Yahoo, jejíž představenstvo dnes odvolalo šéfku firmy Carol Bartzovou, protože se jí nepodařilo firmu oživit.

Za prvních devět měsíců roku 2010 Facebook podle zdroje Reuters vydělal 355 milionů dolarů při tržbách 1,2 miliardy dolarů. Data za první pololetí minulého roku nejsou k dispozici. Facebook odmítl informace jakkoli komentovat.

Ani tak si ale Facebook nemůže být svou pozicí zcela jistý. Google spustil v červnu vlastní sociální síť Google+, která dokázala za první dva týdny po spuštění přilákat přes deset milionů uživatelů.