Firma Vidímova syna získala státní zakázku za 50 milionů

Na Jana Vidíma místo na kandidátce ODS nezbyde

Na Jana Vidíma místo na kandidátce ODS nezbyde Zdroj: E15

Agentura Knowlimits bude ministerstvu školství plánovat a nakupovat prostor v médiích. Podle mluvčího rezortu půjde o propagaci operačního programu, kterou požaduje Evropská unie.

Syn a jmenovec dlouholetého a od loňského října už bývalého poslance ODS Jana Vidíma je ve společnosti Knowlimits Group předsedou představenstva. Mezi dosavadní klienty firmy, kterým poskytuje služby v oblasti kreativy, produkce či PR, patří především výrobce hraček Mattel, české pobočky koncernů Philips a Samsung nebo internetový prodejce elektroniky Alza.cz.

Informace o lukrativní zakázce pro ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy potvrdil serveru E15.cz jeho mluvčí Marek Zeman. „Koncem loňského roku Knowlimits vyhrála otevřené výběrové řízení, kde základním hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídnutá cena,“ uvedl. Podle Zemana vychází poptávka rezortu propagovat operační program Výzkum a vývoj pro inovace z požadavků Evropské unie.

Padesátimilionová hodnota zakázky je pouze rámcová, tedy maximální možná. Ministerstvo tendr rozdělilo na dvě části, kreativní složku a samotný nákup inzertní plochy v TV, rádiích, on-line a tištěných médiích. Chystaná kampaň má prezentovat vybrané vědeckovýzkumné projekty tak, že bude na jednoduchém příběhu ilustrováno jejich konkrétní uplatnění v praxi.