Google chce v Dublinu otevřít svůj první kamenný obchod

Evropské sídlo Googlu v Dublinu

Evropské sídlo Googlu v Dublinu Zdroj: profimedia.cz

Internetový gigant Google chystá svůj první samostatný kamenný obchod. Ten má vzniknout sídle evropské pobočky firmy v Dublinu, které nyní prochází rekonstrukcí. Google se tak zřejmě chce postavit konkurenčnímu Applu, napsala agentura Bloomberg.

„Máme možnost otevřít kamenný obchod, nyní tuto příležitost zvažujeme. Zatím jsme nepřijali žádné konečné rozhodnutí,“ uvedl Google. Společnost už v říjnu na zkoušku začala prodávat notebooky se svým operačním systémem Chromebook v londýnském obchodě Currys and PC World.

Google své výrobky nabízí také v kalifornském sídle firmy, tamní obchod ale není přístupný veřejnosti. Poslední možností je internetový obchod Googlestore.com.

V obchodu by měl také vzniknout prostor pro jednání s „obchodními partnery a přispěvovateli“, kteří nepotřebují plný přístup do budovy. „Prostor bude plně viditelný z ulice a přitáhne další zájem,“ dodává Google v dokumentech pro dublinský magistrát, který stavbu na konci ledna povolil.

Nynější evropské sídlo Google koupil v březnu 2011 za neznámou cenu. V Dublinu si pak firma pronajímá dva další kancelářské prostory. Po dokončení rekonstrukce by tu mělo sídlit více než tři tisíce zaměstnanců.