Google připravuje konkurenci pro čtečku médií Flipboard

Po neúspěšném loňském pokusu o převzetí firmy Flipboard, který vyvinula stejnojmennou čtečku pro tablety, se Google rozhodl vytvořit konkurenční software pro přístroje s operačním systémem Android i pro konkurenční iPad. Napsal to na sociální síti Google+ blogger Robert Scoble, který se odvolává na zdroje s firmy.

Program, který uživatelům umožní si stáhnout své oblíbené deníky, magazíny a sociální sítě a následně je prohlížet jako jeden velký časopis ve vzhledově pěkném prostředí, má prozatím název Google Propeller (vrtule).

„Od někoho, kdo pracuje pro Google, jsem zaslechl, že Google vyvíjí konkurenci pro Flipboard, která bude fungovat na Androidu iPadu,“ napsal Scoble. Vývoj prohlížeče potvrdily i zdroje oborového serveru Allthingsd.com.

Ten dodává, že na podobném vzhledově vylepšený prohlížeč svého obsahu pracuje i sociální síť Facebook. Sloužit by měl hlavně k zobrazování vzkazů přátel.

Flipboard loni odmítl nabídku Googlu na převzetí. Investiční fondy, které do něj vložily přes 60 milionů dolarů, čímž dostaly jeho tržní hodnotu na více než trojnásobek této částky, věří, že dokážou firmu rozvinout samy. Flipboard je mezi uživateli populární především kvůli tomu, že jim umožní přehledně sledovat všechny mediální kanály, o které mají zájem.

Odmítnutý internetový gigant už tehdy šéfům Flipboardu pohrozil, že jim vytvoří konkurenci. Google Propeller ale narozdíl od Flipboardu nebude obsahovat populární Facebook. Obě firmy se totiž nejsou dlouhodobě schopné dohodnout na sdílení některých dat.