Hazard v USA odkládáme, stačí nám Británie, tvrdí Zynga

Bývalý šéf Zyngy Mark Pincus (vlevo) se svým nástupcem Don Mattrickem.

Bývalý šéf Zyngy Mark Pincus (vlevo) se svým nástupcem Don Mattrickem.

Hazardní hry v USA prozatím nespustíme, stačí nám britský trh, tvrdí firma Zynga. Známý tvůrce her na Facebooku překvapivě odsunul vstup na americký trh. Přitom právě do hazardu vkládá veškeré naděje, aby se udržel nad vodou.

Minimálně od doby, kdy Zynga vstoupila na burzu a její akcie spadly na polovinu, spoléhá firma na záchranu v podobě hazardních her. Svůj záměr dala najevo v říjnu loňského roku, kdy do společnosti nastoupil expert přes hazard hry Maytal Olsha. Ke konci roku pak firma požádala o herní licenci v americké Nevadě a ve Velké Británii. Nyní společnost poněkud překvapivě oznámila, že vstup na americký trh odkládá s tím, že si vystačí s Británií. Zde už ve spolupráci s Bwin.party chystá první hry, kde se bude hrát o opravdové peníze.

Nejde o jediný problém, se kterým se firma proslavená hrou FarmVille musí potýkat. V červnu Zynga oznámila sérii propouštění, která počátkem července vyvrcholila sesazením zakladatele společnosti Marka Pincuse z pozice výkonného ředitele společnosti.

Mezi nejznámější hry, které Zynga vyvinula, patří také CityVille 2 či Words With Friends.