iPhone 12 Apple nepředstavil. Apple Event přinesl nové Apple Watch, nové iPady a služby Apple+

Pozvánka na zářijovou konferenci Applu

Pozvánka na zářijovou konferenci Applu Zdroj: Apple

Tim Cook během WWDC 2020, letní vývojářské akce Apple.
Znovuotevření prodejny Apple v Pekingu po konci karanténních opatření v Číně v srpnu.
Na jaře uvedený inovovaný iPhone SE. Kompaktní a oproti předchozím modelům značky relativně levný.
iPhone SE 2020
5
Fotogalerie

Podle zdrojů agentury Bloomberg by se nové iPhony měly navrátit k oblíbenému designu z dob iPhone 5. Ty Apple ale nepředstavil. Podzimní Apple Event odhalil nový iPad a iPad Air, který vychází z designu iPadu Pro. Došlo i na představení dvou modelů Apple Watch a několika nových služeb s označením "plus". Více v aktuálním článku.

V úterý 15. září v 10:00 pacifického času (tedy v 19:00 toho našeho) se v Divadle Steva Jobse uskutečnila podzimní konference Applu, s názvem Time Flies, v překladu čas letí.  

Původně se očekávalo uvedení nových iPhonů 12, poslední úniky informací z příprav akce však uvádí, že bychom se jich kvůli pandemii koronaviru měli dočkat až o pár týdnů později na další konferenci.  

Na jaře představil Apple dostupný a kompaktní iPhone SE. V malém těle se ukrývá nejvýkonnější procesor A13 Bionic, kterým je osazen také zatím nejlepší iPhone 11 Pro. 

„iPhone 12 by po designové stránce měl vycházet z dnes již legendárního iPhonu 4. Podobně jako iPad Pro by měl mít kulaté rohy. Očekává se také podpora 5G sítě, vylepšený fotoaparát s LiDAR senzorem či lepší obnovovací frekvence pro přední displej,“ uvedl Filip Brož, šéfredaktor Apple magazínu iPure.

V souvislosti s hodinkami Watch se hovoři o vylepšeném EKG a nové funkci měření kyslíku v těle. Apple by se tak posunul více do health-tech sektoru, což je do budoucna pro mnohé technologické firmy velmi perspektivní oblast. 

Další spekulace se týkají také představení sluchátek AirPods Studio či balíčku Apple One, tedy předplacení si několika služeb jako Music, Apple TV+ či Arcade současně. Zajímavostí mohou být AirTags, tedy štítky s čipem, které pomohou najít ztracené věci, podobně jako funguje například již na trhu dostupný produkt Tile.

Apple nedávno dosáhl tržní kapitalizace přes dva biliony dolarů. Připomeňme, že v roce 2011, kdy zemřel Steve Jobs, byla hodnota firmy kolem 230 miliard dolarů. Gigant z kalifornského Cupertina se tak stal nejhodnotnější veřejně obchodovanou společností na světě. Je to podle odborníků zásluha jak stávajícího šéfa Tima Cooka a jeho týmu, tak i nedávného růstu technologických akcií v důsledku vývoje na finačních trzích v reakci na situaci kolem pandemie COVID-19.