Izraelský startup PlainID vybral 1,6 miliardy korun. Znovu investoval i Komárek

Byznysmen Karel Komárek se podílel na miliardové finanční injekci do dalšího startupu. Skrze svůj fond Springtide Ventures nalil desítky milionů korun do technologické společnosti PlainID, čímž si v ní alespoň částečně udržel svou akcionářskou pozici.

Byznysmen Karel Komárek se podílel na miliardové finanční injekci do dalšího startupu. Skrze svůj fond Springtide Ventures nalil desítky milionů korun do technologické společnosti PlainID, čímž si v ní alespoň částečně udržel svou akcionářskou pozici. Zdroj: KKCG

V souhrnu od všech investorů nabral tento softwarový vývojář v prosincovém investičním kole 75 milionů dolarů, v přepočtu kolem 1,6 miliardy korun.
PlainID se zaměřuje na zjednodušeni řízení autorizací digitálních identit pro firmy. Její software jinými slovy zajišťuje kontrolu nad celým procesem autorizace a zároveň nabízí možnost tuto bezpečnostní politiku upravovat dle potřeby
3
Fotogalerie

Byznysmen Karel Komárek se podílel na miliardové finanční injekci do dalšího startupu. Prostřednictvím svého fondu Springtide Ventures nalil desítky milionů korun do izraelské technologické společnosti PlainID, čímž si v ní udržel svou akcionářskou pozici. V souhrnu od všech investorů nabral tento softwarový vývojář v prosincovém investičním kole 75 milionů dolarů, v přepočtu kolem 1,6 miliardy korun.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!