Jak vybrat spolehlivou firemní videokonferenci?

Videokonference

Videokonference Zdroj: PR

Videokonference rozhodně šetří čas i peníze. Jaký ale zvolit systém pro pořádání spolehlivých firemních videokonferencí? Bezplatné služby typu Skype nebo drahé systémy do zasedačky? Nebo existuje ještě něco jiného, co nabídne to nejlepší od obou variant? Jak se říká, kvalita za rozumnou cenu.

Stejné otázky se honily hlavou Jiřímu, obchodnímu řediteli středně velké české firmy. Potřeboval omezit ztrátu času spojenou s cestováním za kolegy a obchodními partnery. Vše už se nedalo řešit osobním setkáním a běžný telefonát byl pro něj moc neosobní. Hledal tedy náhradu ve videokonferenci. Jakou ale zvolit?

Bezplatné služby typu „Skype“

Doma využíval Skype nebo Hangouts pro videohovory s dětmi a kamarády. Na jednoduché videohovory s jedním člověkem mu toto bezplatné řešení stačilo, když to ale zkusil jako online konferenci pro více lidí, používání už nebylo tak bezproblémové a spolehlivé.

Drahé fixní systémy do zasedačky

Jirkův kamarád pracuje u zahraniční firmy. Líčil mu, jak skvělé mají videokonferenční zařízení v zasedačce. Velkoplošné obrazovky, polohovatelná videokamera na dálkové ovládání… Několikrát týdně takto řeší porady s kolegy z celého světa. To by se mu taky líbilo, ale rozpočet několik desítek tisíc na pořízení videokonferenčního terminálu do zasedačky nemá. A navíc mu toto řešení propojení jen mezi zasedačkami nepřišlo moc flexibilní.

VideokonferenceVideokonference | PR

Zlatá střední cesta

Hledal tedy dál něco flexibilnějšího, co by bylo spolehlivé pro firemní použití, poskytovalo dostatečně kvalitní obraz i pro setkávání se zákazníky a zároveň nebylo drahé na pořízení a provoz. Zjistil, že řešením je pořízení online videokonference poskytované jako cloudová služba. Vybral si videokonferenci VOIPEX TEAM od spol. IPEX.

Videomístnost vždy po ruce

Ke schůzkám Jiří využívá svoji virtuální videokonferenční místnost, ke které má přístup přes internet. Může do ní pozvat kohokoliv pouhým zasláním mailové pozvánky s prolinkem. Jak Jiří, tak návštěvníci jeho virtuální „zasedačky“ se do videomístnosti dostanou z různých zařízení - počítače, mobilu nebo tabletu. Jedinou podmínkou je připojení k internetu.

videokonferencevideokonference | PR

Vyzkoušejte zdarma ostrý zvuk a výborný obraz

Videokonference VOIPEX TEAM slibuje hovory v HD kvalitě, bez sekání obrazu a zpoždění zvuku. Funguje spolehlivě až pro 50 účastníků i na průměrném internetovém připojení. Chcete si vyzkoušet videokonferenční řešení, které Jiří ve firmě používá? Můžete zkusit test videokonference zdarma.