Jeden systém, který řeší všechny HR procesy: OKbase je špičkou na trhu

Video placeholde

Zavedení spolehlivého personálního IS je nezbytností pro stabilitu a možný další růst každé větší společnosti. OKbase je jedním z nejpoužívanějších HR řešení na českém trhu a jeho efektivitu a komplexnost oceňují zejména personalisté. Vydali jsme se na setkání OKbase Day, kde se každoročně potkávají vývojáři řešení se zákazníky. V čem vidí největší přínosy? A proč se rozhodli právě pro toto řešení? 

„Pro mě je zásadní, že mám všechno pohromadě. To je pro mě jako pro personalistku to nejdůležitější. Kliknu na zaměstnance a vím všechno – od data nástupu až po pracovní pomůcky,“ ukázala na hlavní výhodu Veronika Jedličková z ISS International Czech Republic.

Jeden systém pro HR procesy

OKbase je mzdový, personální a docházkový systém, který je určen nejen pro vrcholový management, HR oddělení, mzdové účetní, ale i pro zaměstnance. Systém šetří čas a usnadňuje spolupráci mezi lidmi. OKbase je zaměřena na zjednodušení personální evidence a zefektivnění komunikaci ve firmě, což může potvrdit přes 230 000 uživatelů v 315 firmách. Vojtěch Klimeš, ředitel vývojové divize OKbase, k tomu dodává: „Systém umí být jednoduchý, přehledný a intuitivní tak, aby práce s ním nebyla zátěží, ale pomocí.“ 

Vše na jednom místě

Systém OKbase je určen firmám nad 100 zaměstnanců. Umožňuje spravovat veškeré personální údaje, pracovní smlouvy, lékařské prohlídky, pracovní pomůcky, průkazy a osvědčení. „Volba systému byla závislá hlavně na jeho komplexnosti a integraci na ostatní firemní systémy. Nechtěli jsme jít do systému, který bychom museli skládat z několika samostatných celků. Další výhodou je online dostupnost,“ řekl Radomír Mikoláš, vedoucí personalistiky ze společnosti KOVONA SYSTÉM při dotazu, proč zvolili právě OKbase.

Všichni uživatelé si přijdou na své

Velkou výhodou je maximální digitalizace. Samoobslužná část, ve které zaměstnanci svou interaktivitou přispívají k urychlování personálních procesů, se stále vyvíjí, aby pokryla oblast pracovněprávních dokumentů i třeba burzu práce či objednávku jídla z telefonu. Personalisté využívají zase jiné užitečné funkce. 

„Systém vám ve své podstatě téměř neumožní udělat chybu. Je tam spousta modulů a funkcí. Já si velmi považuji například nástěnky. Využívám ji velmi často. Hlídá termíny téměř za vás, to je bezvadné,“ oceňuje Veronika Jedličková. 

„Mezi systémy, které jsme měli v nabídce, byl OKbase rozhodně nejlepší, nejkomplexnější, uživatelsky nejpřívětivější,“ říká Lenka Kubánková z personálního oddělení společnosti Fuji Koyo Czech.  

HR řešení OKbase od společnosti OKsystem s týmem téměř 100 specialistů, kteří se starají o vývoj softwaru i podporu uživatelů, je spolehlivou volbou mnoha společností už přes 14 let. Pokud se chcete o OKbase dozvědět více, navštivte www.okbase.cz.