Kinopremiéry v obýváku. Warneři pošlou velkofilmy jako Duna či nový Matrix na HBO

Warner Bros.

Warner Bros. Zdroj: profimedia.cz

HBO GO.
HBO GO.
Původní trilogie Matrix dostane čtvrté pokračování.
Původní trilogie Matrix dostane čtvrté pokračování.
Původní trilogie Matrix dostane čtvrté pokračování.
6
Fotogalerie

Hollywoodské studio Warner Bros bude nabízet všechny nové filmy na streamovací službě HBO Max ve stejný čas jako v amerických kinech. Po měsíci filmy streamovat přestane a budou se promítat už jen v kinosálech. Zatím se nový model bude zkoušet příští rok, uvedlo ve čtvrtek studio. Společnost vlastněná skupinou AT&T reaguje na slabý prodej lístků na nově uváděné filmy a na skutečnost, že většina amerických kin je nyní kvůli pandemii zavřená. Podle agentury AP zpráva Hollywoodem otřásla.

„Nikdo si nepřeje návrat filmů zpět na velké plátno víc než my,“ řekla generální ředitelka WarnerMedia Studios a Networks Group Ann Sarnoffová. Uvedla, že společnost si uvědomuje, jak je uvádění nových filmů pro kina důležité. „Ale musíme to vyvážit s realitou, že většina biografů v USA bude pravděpodobně fungovat se sníženou kapacitou po celý rok 2021,“ dodala.

Diváci, kteří si předplatí HBO Max, tak budou moci sledovat filmy, jako je nový Matrix, Godzilla vs Kong nebo Život v Heights bez dalších poplatků. HBO Max je k dispozici pouze ve Spojených státech. V zahraničí si zájemci budou muset na 17 filmů, které Warner Bros plánuje příští rok uvést, zajít i nadále do kin. Filmy Warner Bros ročně kinům v Severní Americe podle agentury AP vydělají 1,5 až dvě miliardy dolarů (32,6 až 43,5 miliardy korun).

Krok Warner Bros ještě ztěžuje situaci už tak pandemií velmi poškozených amerických kin. Zavřená musela být většinu letošního roku a otevřít se celostátně směla až na konci léta s výjimkou některých klíčových lokalit včetně Los Angeles a New Yorku. Ale protože většina premiér byla posunuta a počet nových nákaz covidem-19 opět roste, zhruba 60 procent kin se od té doby zavřelo znovu, napsala agentura AP.