Kovářův Unicorn loni zvýšil obrat, přiblížil se jedné a půl miliardě

Majitel Unicornu Vladimír Kovář

Majitel Unicornu Vladimír Kovář Zdroj: E15 Anna Vackova

Tuzemská skupina společností Unicorn, která působí zejména v oblasti vývoje a dodávek softwaru, loni zvýšila obrat o sedm procent na rekordních 1,42 miliardy korun. Podíl zahraničních zakázek přesáhl 30 procent obratu.

Obrat skupiny, kterou vlastní Vladimír Kovář, tvořily z 97 procent dodávky služeb, zejména v oblasti vývoje, integrace, provozu a podpory informačních systémů pro klienty z bankovnictví, pojišťovnictví, energetiky, průmyslu, telekomunikací a obchodu. Počet zaměstnanců skupiny, která zahrnuje společnosti Unicorn Systems, Unicorn Universe a Unicorn College, byl v minulém roce 941 lidí.

V roce 2012 významným způsobem vzrostl počet uživatelů internetové služby Unicorn Universe k řízení činností. Ten vzrostl z 20 tisíc na 37 tisíc uživatelů. Vedle stále stoupajícího zájmu o informační systémy pro podniky a organizace došlo také k výraznému nárůstu uživatelů služby My Territory určené pro řízení záležitostí z osobního života.

Na soukromé vysoké škole Unicorn College v současnosti studuje 366 studentů. Unicorn College zajišťuje také běh interních vzdělávacích programů Unicorn Top Gun Academy určených pro všechny zaměstnance skupiny Unicorn.

V loňském roce Unicorn College také získala akreditaci ČNB k provádění zkoušek zaměřených na prokázání odborné způsobilosti podle zákona o doplňkovém penzijním spoření.

Vladimír Kovář: Na věci se nešetří, ale vydělává