Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

Londoner Macao: jednou ze slibovaných atrakcí je střídání stráží, akorát zde se neodehrává před Buckinghamským palácem.

Londoner Macao: jednou ze slibovaných atrakcí je střídání stráží, akorát zde se neodehrává před Buckinghamským palácem. Zdroj: Londoner Macao

Londoner Macao: Vedle kopie Londýna vybudovala China Sands i zmenšeniny Paříže a Benátek.
Londoner Macao: kopie budovy parlamentu
Londoner Macao: interiér jednoho ze dvou chystaných hotelů
Londoner Macao: Big Ben má dosáhnout velikosti své předlohy.
Londoner Macao: interiér jednoho ze dvou chystaných hotelů
12
Fotogalerie

V asijském hazardním ráji Macau se chystá otevření další z replik slavných světových památek. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na slavnou věž Big Ben včetně budovy britského parlamentu i na virtuálního Davida Beckhama. Zmenšený Londýn se otevře v únoru, náklady na jeho výstavbu dosáhly zhruba dvou miliard dolarů.

Stavitelem je společnost Sand China, dceřiná firma lasvegaského provozovatele hazardních rezortů Las Vegas Sands Corp. Jako první se hostům otevřou hotel The Londoner, kopie atria Křišťálového paláce z Hyde Parku a několik restaurací. Samotný vstup do areálu napodobuje průčelí železničního terminálu Victoria Station.

Na Big Ben, který dosáhne „životní“ velikosti, a bude se tak tyčit do výšky 96 metrů, a přilehlou budovu parlamentu si návštěvníci však budou muset počkat ještě několik měsíců.

„Londýn je ikonické město a očekáváme, že tato stavba dále pozvedne prestiž Macaa zvýší počet návštěvníků,“ cituje CNN šéfa Sands China Wilfreda Wonga.

Hotel asijského Londýna bude mít 600 pokojů, přičemž dvě nejvyšší patra zabere 14 luxusních rezidencí, kterým svoje jméno propůjčil slavný britský fotbalista David Beckham. Fotbalová celebrita podle tvůrců projektu spolupracovala s londýnskou architektonickou firmou David Collins Studio. Rezidence o rozloze 113 až 298 metrů čtverečních mají svým vybavením „zachytit esenci luxusního bydlení v Londýně“, tvrdí architekti. V plánu je ještě jeden hotel, ten ale vyroste až později.

Atmosféru britské metropole má dále dotvářet 5,2 metru vysoká červená telefonní budka, hosty v hotelu The Londoner bude vítat pes plemene welsh corgi, jehož chovem je známá královna Alžběta II. U Křišťálového paláce se budou několikrát denně střídat stráže, přičemž tuto atrakci bude doprovázet hrané představení. Hosté nepřijdou ani o Davida Beckhama, i když ve virtuální verzi, který jim bude společníkem v atrakci inspirované klasickým londýnským taxíkem.

V nynější situaci si ovšem nové atrakce budou moci užít prakticky jen návštěvníci z pevninské Číny. Jen ti mohou do Macca cestovat téměř bez omezení. Zahraniční hosté z většiny zemí musí po příjezdu do Macca nastoupit třítýdenní karanténu, což jejich počty snižuje na minimum.