Majiteli Primy mírně klesl zisk

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: e15

Čistý zisk švédské společnosti Modern Times Group (MTG), která je spolumajitelkou české televize Prima, ve druhém čtvrtletí proti stejnému období loňského roku mírně klesl. Firma ve čtvrtletí pokračovala v investicích do nových kanálů a programů. Tržby však rostly. Zvýšily se i tržby a sledovanost Primy, sdělila dnes MTG.

Tržby televizních stanic Prima a Prima Cool vzrostly meziročně díky pokračujícímu získávání podílu na reklamních příjmech při konstantních směnných kurzech o 24 procent. Sledovanost stanic Prima a Prima COOL v klíčové skupině od 15 do 54 let se za čtvrtletí zvýšila na 25,8 procenta z 25,5 procenta v předchozím čtvrtletí a z 22,3 procenta v loňském druhém čtvrtletí. Společnost dodala, že nový televizní kanál Prima LOVE, který začal vysílat v březnu, si vede v souladu s plánem.

Tržby celé MTG stouply ve čtvrtletí o tři procenta na 3,531 miliardy SEK. Při konstantních směnných kurzech byly vyšší o devět procent. Příjmy rostly ve všech čtyřech segmentech. Čistý zisk se snížil o 11 procent na 479 milionů SEK a provozní zisk o tři procenta na 681 milionů SEK.

Divizi bezplatných televizí v Pobaltí, České republice a Bulharsku stoupl provozní zisk o 51 procent na 95 milionů SEK. Tržby se zvýšily o čtyři procenta na 531 milionů SEK. Při konstantních směnných kurzech byly vyšší o osm procent.