Máte startup zaměřený na platby? Možná se o vás bude zajímat PayPal, firma je na lovu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Mobito

Služba PayPal hledá další akvizice, které by firmě pomohly udržet se na špici v online platbách. Nyní se chce zaměřit především na placení prostřednictvím chytrých mobilních telefonů.

Mezi posledními akvizicemi PayPalu, který kdysi spoluzakládal Elon Musk, je služba Braintree. E-commerce gigant eBay, vlastník PayPalu, ji koupil za 800 milionů dolarů. Chytře se tak zbavil jednoho z největších konkurentů PayPalu. Braintree poskytuje systémy pro internetové a mobilní platby. Produkty ale budou nadále samostatně fungovat a eBay, respektive PayPal budou nadále pracovat na integraci a růstu.

Vynaložená částka za Braintree jen dokazuje, jak moc chce PayPal uspět v oblasti mobilních plateb. Potvrdil to i Marc Lavelle, šéf strategie a rozvoje podnikání PayPalu. Podle něj je mobilní sféra oblastí, kam by měl PayPal expandovat, přičemž akvizice jsou skvělý způsob, jak tento proces urychlit.

PayPal a startupy
V posledních letech PayPal koupil desítku startupů, mj. Braintree, Zong, FigCard, Card.io, Duff Research nebo Iron Pearl. „Budeme pokračovat v hledání dalších a dalších příležitostí. Máme kapacity to dělat ve velkém měřítku,“ vysvětlil Lavelle.

„V nákupech startupů budeme pokračovat. Vnímáme to jako důležitý prvek v dalším růstu společnosti,“ uvedl Lavelle v nedávném rozhovoru pro USAToday.com s tím, že PayPal nesmí zůstat pozadu ve srovnání s konkurenčními Airbnb nebo Uber, které se na mobilní zařízení zaměřují.

Stejný názor má současný šéf PayPalu David Marcus, který svým příchodem v roce 2011 zavedl takzvanou „mobile first“ politiku, čili že každý projekt PayPalu musí primárně směřovat k uživatelům mobilních zařízení.