Mladé frontě sázka na ekonomické zprávy vyšla

E15.cz

E15.cz Zdroj: E15.cz

Když 19. listopadu 2007 vyšlo první číslo deníku Mladá fronta E15, málokdo čekal, jak změní trh v obsazeném a lukrativním segmentu ekonomických titulů. Projekt se nejprve prosadil na tiskovém trhu, o rok později začalo vydavatelství Mladá fronta výrazně investovat a rozvíjet jeho internetovou verzi.

Ta nyní díky meziročnímu růstu o 70 procent na 550 tisíc unikátních návštěvníků měsíčně patří mezi vůbec nejrychleji rostoucí zpravodajské stránky českého internetu.

V roce 2010 deník E15 zahájil expanzi do oblasti tematických příloh, z nichž nejprestižnější je lifestylový magazín Zen. Loni následoval start konferenční platformy Leading Minds Forum.

Ta doposud devět odborných konferencí a díky úzkému sepětí s papírovou i webovou edicí E15 se stala vyhledávaným místem pro prezentaci a diskutování zásadních koncepčních změn a regulací ze strany státních orgánů. Na konferencích LMF vystoupili například ministři průmyslu Martin Kuba, zdravotnictví Leoš Heger nebo zemědělství Petr Bendl. Hostem nejbližší akce naplánované na konec listopadu budou šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková a expremiér a současný šéf Teplárenského sdružení Mirek Topolánek.

Letošní rok plný nejistot byl ve znamení další expanze. Mladá fronta nejprve v červnu koupila týdeník Euro a jeho konferenční řady Euro setkání. O dva měsíce později přibrala také nejstarší tuzemský ekonomický titul – magazín Profit. Oba přikoupené tituly nyní rozvíjí společně s deníkem Mladá fronta E15 a odbornými měsíčníky Strategie, Právo & Byznys, Obchod & Finance a Realit ve své divizi ekonomického tisku nazvané Euro E15.

Vydavatelství Mladá fronta se stalo v průběhu posledních let jedním z nejdůležitějších hráčů na poli ekonomických médií.
Tento segment považuje management vydavatelství za jeden ze stěžejních, ve kterém plánuje firma dále expandovat, ať již organicky nebo prostřednictvím dalších akvizic. S novými projekty pod značkami E15 a Euro proto bude Mladá fronta přicházet na trh i v příštím roce.