Murdoch se udržel v čele Twenty-First Century Fox

Rupert Murdoch

Rupert Murdoch Zdroj: bloomberg

Valná hromada televizní a filmové společnosti Twenty-First Century Fox dnes potvrdila ve funkci generálního ředitele firmy mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Společnost se letos oddělila od mediální skupiny News Corporation, kterou Murdoch založil.

Dvaaosmdesátiletý Murdoch zůstal v čele firmy i přes protesty některých investorů. Ti tak vyjadřovali svůj nesouhlas s tím, že firma do stanov umístila články, které ji chrání před nepřátelským převzetím, uvedla agentura Reuters. Valná hromada rovněž potvrdila dosavadní dvanáctičlennou správní radu, v níž figurují Murdochovi synové Lachlan a James.

V červnu se News Corp. rozdělila na vydavatelskou společnost stejného jména a skupinu, která zahrnuje televizi Fox, filmová studia a sadu kabelových televizí. Předsedou správních rad obou firem zůstal Rupert Murdoch, který navíc dosedl do funkce výkonného šéfa zábavní společnosti.

Murdoch rozhodl o vyčlenění vydavatelské divize společnosti v době, kdy sektor denního tisku zažívá tlak internetu a mobilních zařízení krizi a potýká se s propadem nákladů a reklamních příjmů. Vydavatelskou část také poznamenal skandál kolem britského bulvárního nedělníku News of The World. Investoři plán rozdělení od počátku podporovali.