Nabídky za U:fon? Maximálně 25 milionů korun

U:fon

U:fon

Hodnota společnosti MobilKom, která provozuje mobilní síť U:fon, je podle potenciálních zájemců maximálně 25,1 milionu korun. Právě s touto částkou jako nejvyšší nabídkou zvítězila ve výběrovém řízení firma N&F Marketing Group.

U:fonU:fon

N&F Marketing Group po výhře v tendru zjistila, že není schopná MobilKom v rámci své organizační struktury provozovat, a proto vytvořila novou společnost Air-Telecom, která by měla operátora převzít. Air-Telecom i N&F Marketing vlastní Martin Hes. Nabídkami investorů se příští úterý bude zabývat schůze věřitelů MobilKomu.

Prodejem se má MobilKom zbavit insolvenčního řízení kvůli vysokým závazkům z minulosti a dál pokračovat v nabídce služeb. Celkové závazky činily 2,15 miliardy korun, největší představoval úvěr od China Development Bank.

N&F Marketing Group se mimo jiné zabývá přímým prodejem prostřednictvím obchodních zástupců a cíleným marketingem. Jedním z jejích zákazníků byl právě U:fon. Služby poskytovala i Telefónice, T-Mobilu, Kooperativě nebo České spořitelně.

U:fon měl loni kolem 100 tisíc zákazníků, kterým poskytoval rychlý mobilní internet a hlasové služby v síti CDMA. Nové klienty začal v červnu lákat nabídkou mobilního volání do všech sítí za korunu, což zatím nemá v Česku obdoby.

Vlastníkem MobilKomu je společnost Divenno Holdings, která ovládá například Dial Telecom. MobilKom získala od finanční skupiny Penta. Ta do rozjezdu operátora v předchozích letech investovala nejméně 1,5 miliardy korun.