Nokia Money v Indii končí

Nokia

Nokia Zdroj: nokia.com

Společnost Nokia ukončí v Indii službu Nokia Money, jejímž prostřednictvím chtěla poskytovat mobilní finanční služby. Teď se chce firma soustředit na svůj hlavní telefonní byznys a lokalizaci služeb, uvedla agentura Reuters.

„Mobilní finanční služby nejsou jádrem podnikání Nokie, takže máme v plánu ukončit podnikání tomto sektoru,“ uvedl mluvčí společnosti.

Nabídku mobilních finančních služeb přitom Nokia po celé Indii rozšířila teprve ke konci loňského roku a plánovala ji rozšířit i na další rozvíjející se trhy.

Finanční služby jsou považovány za jednu z hlavních obchodních příležitostí v oblasti bezdrátové komunikace, ale zatím uspěly pouze v Keni a na Filipínách. Rozšíření v dalších zemích zatím brání těsné předpisy a nedostatky obchodního modelu, píše Reuters. „Trh je nabitý a role Nokie v této činnosti byla sporná,“ uvedl John Strand, vedoucí poradenské společnosti Strand Consult.

Nokia se po nástupu šéfa Stephena Elopa snaží ušetřit a zvýšit tržní podíl nejen omezováním nadbytečných služeb ale také propouštěním zaměstnanců.