Nova finišuje s kanálem fanda

televize

televize Zdroj: profimedia.cz

Již jen několik dnů zbývá do spuštění nového televizního kanálu skupiny CET 21 pro muže, který ponese název fanda. Podle informací deníku E15 bude přesný termín startu záviset na dokončení jednání s Českými Radiokomunikacemi, které provozují digitální síť 3. Oficiálně komerční televize zatím nechce nic komentovat.

Televizní projekt, do kterého Nova podle odhadu letos investuje 200 až 300 milionů korun, nabídne především akční seriály, české i hollywoodské filmy, adrenalinové sporty a erotické magazíny. Kromě pozemního vysílání fandy je ve hře i satelitní šíření. V uplynulých dnech se objevila u satelitních operátorů využívajících družici Astra 3B testovací pozice označená jako fanda.

Přesné programové schéma a datum startu bude oznámeno dnes, již nyní je jisté, že fanda bude hodně čerpat z programové knihovny „velké“ Novy. Nový program bude vysílat starší seriály (byť mnohdy poslední série) 24 hodin, Kriminálka New York, Městečko South Park, Kobra 11 nebo Útěk z vězení. V nabídce se objeví i snímky Kajínek, Bod zlomu nebo Krvavý diamant.

Jiří Vykydal: Na trhu se hraje až o devět televizí

Hlavním konkurentem fandy se stane obdobně zaměřený kanál Prima Cool. Ten odstartoval v roce 2009 a loni podle měření Asociace televizních organizací získal podíl na sledovanosti 3,48 procenta.

Nova fanda je pátý kanál CET 21 v Česku. O jeho spuštění se uvažovalo již v roce 2011, kvůli stagnaci trhu s televizní reklamou se start oddálil. CET 21 v Česku provozuje neplacené programy Nova a Nova Cinema a placené Nova Sport a MTV.