Nové iPhony v Česku docházejí, některé verze nejsou

iPhone 5 vs  iPhone 4s

iPhone 5 vs iPhone 4s Zdroj: CTK

Tuzemským operátorům začaly tři dny po zahájení prodeje docházet iPhony 5. Apple jim některé konfigurace vůbec nedodal a další dodávky ještě nepotvrdil. Důvodem je celosvětový zájem o nový chytrý telefon.

Operátoři T-Mobile a Vodafone dohromady prodali od pátku přes 1300 telefonů. „Během nejbližších dní zásoby vyprodáme, neboť nám výrobce dodal pro zahájení prodeje jen velmi omezené množství. Další dodávky zatím nemáme potvrzeny,“ uvedla mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

T-Mobile zaznamenal nižší prodeje, protože mu dorazila pouze černá konfigurace s nejnižší pamětí 16 GB. „Letos jde spíš o to, že nedorazily všechny modely, což je samozřejmě pro fajnšmekry nepříjemná zpráva. Také prodeje tomu odpovídají - lidé čekají na modely s větší pamětí,“ řekla mluvčí Martina Kemrová.

Operátoři nabízejí nedotovaný přístroj s pamětí 16 GB od 16 999 korun, Apple jej má ve svém elektronickém obchodě zhruba o 500 korun levnější. Slibuje ale dodání do tří až čtyř týdnů. Prodej nového iPhonu 5 předčil loňské uvedení na trh předchozí verze 4S a Apple v současnosti nestíhá uspokojit poptávku.