Nové servery přináší vyšší spolehlivost i nižší provozní náklady

ThinkServery rodina

ThinkServery rodina

Stejně jako veškerá elektronika, i servery časem zastarají a je třeba je vyměnit. Spolu se sílícím trendem virtualizace, která pro své provedení potřebuje kvalitně vybavený spolehlivý server, je argumentem pro výměnu starého serveru za nový také vyšší spolehlivost, menší provozní náklady a větší zabezpečení dat.

Servery jsou dnes klíčovým prvkem jakékoliv firemní infrastruktury. Bez nich se neobejdou nejen webové stránky malé firmy, ale také například síťové aplikace, podnikové databáze nebo systémy, u kterých je právě výkon a nepřetržitý provoz často kriticky důležitý. Takové servery musí být nejen výkonné a škálovatelné, aby mohly růst společně s firmou, ale především spolehlivé.

Právě se svou spolehlivostí dlouhodobě excelují servery Lenovo řady ThinkServer i System x. Rodina serverů System x byla dokonce již několik let v řadě hodnocena nezávislým průzkumem spolehlivosti serverů jako nejspolehlivější řada serverů na platformě x86 vůbec. Podle tohoto průzkumu měly servery Lenovo za uplynulé tři roky nejnižší počet výpadků ze všech serverů fungujících na platformě x86 na trhu.

Dlouhodobé studie, kterou provedla analytická společnost Technology Business Research, se účastnilo 1200 podniků o velikosti nad pět set zaměstnanců. V rámci výzkumu se posuzovalo 24 různých atributů serverů od různých výrobců včetně jejich ceny, spokojenosti se servisními službami výrobce či loajalitou ke značce jako takové. Ve 22 z nich dosáhly servery Lenovo nejvyššího hodnocení. Firmy oceňují nejen kvalitu a spolehlivost hardwarového vybavení serverů, ale i schopnost společnosti Lenovo navrhnout řešení vycházející vstříc různorodým požadavkům. Pro firmy je důležitá také skutečnost, že jim servery System x pomáhají prostřednictvím nižších nákladů plnit jejich obchodní cíle.

Nejvíce jsou zákazníci spokojení především se službami a podporou Lenovo.

Pokud jde o záruku a podporu v nečekaných situacích či v případě poruchy nabízí Lenovo pro své servery základní tříletou záruku typu Next Business Day. Dojde-li k výpadku, přijde na řadu široká škála servisních služeb, které dokáží garantovat dostupnost dílů, dobu odezvy a opravy a tím zkrátit výpadek a jeho dopad na minimum. U serverů řady ThinkServer i System x je možné záruku prodloužit až na dobu 5 let a rozšířit i prvky zákaznické podpory.

Více informací o serverových řešením Lenovo naleznete na stránkách www.thinkserver.cz.

Lenovo System xLenovo System x