Novým šéfem Óčka je Wolde

Jiří Balvín, Óčko

Jiří Balvín, Óčko Zdroj: ctk

Novým generálním ředitelem televize Óčko bude Štěpán Wolde (41). Jiří Balvín, který hudební televizi vedl od roku 2003, v televizi zůstane jako manažer speciálních projektů.

Změna ve vedení souvisí s důrazem na novou růstovou strategii televize. Uvedl to předseda představenstva Stanice O a člen představenstva mediální skupiny MAFRA Roman Latuske.

„Štěpán Wolde je osoba s velkými zkušenostmi v oblasti televizního obchodu a marketingu a pro naši mediální skupinu je ideální osobou pro novou éru rozvoje televize Óčko,“ uvedl Latuske. Podle Balvína nastal čas na nové impulzy v aktivitách televize na všech úrovních. „Tento úkol mohou nejlépe splnit nápady nových lidí ve vedení televize,“ dodal.

Wolde byl v letech 2009-2011 výkonným ředitelem Atmedia CZ, v letech 1999-2001 zodpovědný za PR a komunikaci agentury ARBOmedia. Od roku 2008 je také spolumajitelem a výkonným ředitelem produkční společnosti MediaOne.

Mafra plánuje v dalších měsících posílit pozici televize Óčko na trhu i uvnitř mediální skupiny. „Zájem mediálních a nemediálních hráčů o akvizici naší hudební televize a obrovský počet našich příznivců nejen v televizi, ale také na sociálních sítích a v mobilních aplikacích potvrdilo naše přesvědčení o tom, jak velký je potenciál stanice a značky TV Óčko. Velká znalost a síla značky Óčko bude základem pro inovované programové, obchodní a marketingové aktivity,“ uvedl Latuske.