Novým technickým šéfem Avastu se stává Michal Pěchouček

Avast

Avast Zdroj: Avast

Nový technický ředitel Avastu Michal Pěchouček
nastupující šéf Avastu Ondřej Vlček
3
Fotogalerie

Česká společnost Avast zaznamenala v posledních dnech mnoho změn v jejím vedení. Novým výkonným ředitelem se oficiálně stal Ondřej Vlček, který nahradil Vincenta Stecklera. Dosud neoznámenou novinkou je změna na postu technického ředitele. Tím se stává Michal Pěchouček, píše server Lupa.cz.

Pěchouček má za sebou pestrou kariéru. Působí jako vedoucí katedry počítačů Fakulty elektrotechnické ČVUT a je ředitel centra umělé inteligence AI Center. Patří i mezi iniciátory projektu Prague AI, který chce v horizontu pěti let vytvořit z českého hlavního města evropské centrum umělé inteligence. 

Do oboru ale Pechouček výrazně vstoupil už v roce 2009, kdy založil bezpečnostní startup Cognitive Security. Ten později prodal společnosti Cisco. Následně v Praze vzniklo vývojové centrum americké společnosti, zaměřující se na využití umělé inteligence v kybernetické bezpečnosti. V Ciscu poté Pěchouček působil jako stratég v týmu CTO.

 „Jeho (Pěchoučkův) hlavní úkol bude dál rozšiřovat náš výzkum umělé inteligence, strojového učení a kybernetické bezpečnosti. Michal také povede klíčové vědecko-výzkumné týmy, které podporují práci našich virových laboratoří i týmů specializujících se na velká data a inovace,“ řekl nový výkonný ředitel Avastu Ondřej Vlček.

„Do Avastu přinese aktuální poznatky a přehled z praxe i z akademické činnosti. Michal Pěchouček byl hlavním hybatelem při vytváření mezinárodního stipendia AVAST Chair of Cybersecurity na ČVUT. V letošním roce jeho přičiněním vznikla na ČVUT společná laboratoř Avast AI and Cybersecurity Laboratory, kterou financuje Avast a kterou Michal Pěchouček bude dál podporovat ze své nové pozice CTO,“ uvedla dále společnost Avast.