O2 má prvního zákazníka privátní 5G sítě. Do tří let se má z nového oboru stát miliardový trh

Tuzemský mobilní operátor O2 začátkem října spustí svou první privátní 5G síť. Jeho prvním zákazníkem je jihomoravský výrobce senzorů a tlakoměru BD Sensors, který díky nové generaci mobilního připojení zvýší plynulost a spolehlivost výroby.

Tuzemský mobilní operátor O2 začátkem října spustí svou první privátní 5G síť. Jeho prvním zákazníkem je jihomoravský výrobce senzorů a tlakoměru BD Sensors, který díky nové generaci mobilního připojení zvýší plynulost a spolehlivost výroby. Zdroj: O2

BD Sensors využívá privátní 5G síť od července, dosud však pouze ve zkušebním provozu. Naplno spustí síť, která poběží na technologii společnosti Ericsson, na přelomu září a října. 
V praxi zavedení 5G sítě podle O2 přinese zrychlení výroby a snížení počtu nepovedených kusů, protože se dřív zjistí, že stroje vyrábí zmetky.
3
Fotogalerie

Tuzemský mobilní operátor O2 spustí v říjnu svou první privátní 5G síť. Jeho prvním zákazníkem je jihomoravský výrobce senzorů a tlakoměrů BD Sensors, který díky nové generaci mobilního připojení zvýší plynulost a spolehlivost výroby. O2 se tím připojuje ke zbylým společnostem z trojlístku velkých operátorů, které už svého prvního zákazníka komerční privátní 5G sítě oznámily. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!